כנראה שאם ידברו אתכם על "מתנע", תרימו גבה בחשדנות. עם זאת, כשידברו אתכם על הסטרטר ברכב, תחייכו בהקלה ותבינו על מה מדובר.
בשונה מחלקים ברכב שאינם זוכים ליחסי ציבור נרחבים, הסטרטר נמצא בקידמת הבמה וגם נהגים שיודעים "אך ורק להכניס את המפתח לסוויץ'", מכירים את היטב את המנוע החשמלי הכל כך משמעותי ברכב.
הסטרטר הוא מעין לחצן Play – כזה שעם הפעלתו הרכב שלכם מתעורר לחיים, וכך הוא משרת אתכם פעם נוספת לקראת הנסיעה הבאה שלכם.
הסטרטר מעביר פקודה למצבר שברכב שלכם, וכל עוד הפקודה מתקבלת – הרי שאתם יכולים ליהנות מנסיעה נוספת. למרות שהסטרטר ממלא תפקיד חיוני וחשוב ברכב שלכם, הוא מסיים את תפקידו ושב לנוח מיד בעת שהמנוע נדלק.
עם זאת, בעת שהסטרטר אינו תקין, הרי שהוא משפיע על יתר החלקים ברכב ועל כל המערכות השונות. בעוד תוכלו לדחות את ניקיון הרכב, תיקון החלון שנתקע או החלפת מערכת המולטימדיה – החלפת סטרטר לרכב חייבת להתבצע מידית!
היו קשובים לרעשים מהסטרטר – הם יספרו לכם לא מעט…
אחת השאלות הנפוצות (ואולי גם המטרידות ביותר) את הנהגים, היא איך יודעים מתי צריך להחליף את הסטרטר. בעוד חלקים אחרים ברכב כדוגמת המצבר, אתם צריכים להחליף בתדירות קבועה (כל 4 שנים לערך), הרי שהחלפת הסטרטר מתבצעת בעת שצפה לה תקלה.
כל עוד אתם שומעים רעשים מכיוון הסטרטר, סביר כי הוא מאותת לכם מצוקה. ככלל, כל מרכיב תקין ברכב שלכם לא אמור להשמיע רעשים.
קרה והסטרטר מרעיש? תידרשו לבצע החלפת סטרטר לרכב. במרבית המקרים, הרעש נובע משחיקה או מבלאי.
שימו לב כי עליכם להיות ערים לשני תרחישים עיקריים שיכולים להעיד על בעיה: רעש קיצוני ולא סביר, ומנגד שקט מוחלט שמבשר על חוסר תפקוד.
"מה ההבדל בין החלפת סטרטר לרכב בסטטוס משופץ או חדש?"
כשם שישנם מצברים חדשים וכאלו הנמכרים גם כמצברים משומשים יד שנייה, כך גם עם הסטרטר.
לבחירתכם, אפשרות לרכוש סטרטר חדש ולהתקין אותו ברכב (אופציה יקרה), אך גם ניתן לבצע החלפת סטרטר לרכב על בסיס שיפוצו של זה הקיים (אופציה נוחה יותר כלכלית). כל עוד אתם רוכשים סטרטר חדש, הרי שאין באמת דגשים מבלבד ביצוע השוואת מחירים בכדי להבטיח עסקה מוצלחת.
עם זאת, על מה חשוב לשים לב בעת שמשפצים עבורכם את הסטרטר?
- בחרו בחברה אמינה ומקצועית המנוסה בשיפוץ סטרטרים
- הבטיחו כי מתבצעת בדיקה יסודית לסטרטר
- שימו לב כי מחליפים בסטרטר רק את החלקים הבעייתיים
- דרשו בבדיקת תקינות הסטרטר לאחר שיפוצו המלא
"מה אוכל לעשות כדי להבטיח תוחלת חיים ארוכה יותר לסטרטר?"
ישנם חלקים ברכב שאת תוחלת החיים שלהם בהחלט ניתן להאריך. לדוגמה: המצבר.
כל עוד תמלאו בו מים מזוקקים ותבדקו כי לא מצטברת סביבו אבנית, הרי שתוכלו להאריך את חייו וליהנות משימוש מקסימלי של עד 4 שנים.
עם זאת, החלפת סטרטר לרכב לא נשלטת, וצריך לקחת בחשבון כי מדובר על חלק ברכב שנשחק בצורה הדרגתית. זכרו: החלפת סטרטר לרכב יכולה להתבצע גם באמצעות שיפוצו של זה הקיים – מה שמעניק לכם שירות בעלות נוחה יותר.
כתיבת תגובה